Ko se plaši smrta, nek’ ne umire

Ko se plaši smrta, nek’ ne umire

Sad sam sigurna ko je izmislio nevidljivu pošast što nas satera po ćoškovima kugle zemaljske ! Ko – nego Srbi i to oni najdovitljiviji. Kakav moj Gejts, kakvi satanisti, a još manje crno plemstvo?! Doduše, možda jeste crno plemstvo, ako se pod tim podrazumevaju ocrnjeni Srbi širom okrugle planete! A da smo plave krvi, to već znamo.

Dakle, zamislite da ste dužni do zuba i kurti i murti i svi gori od vas, ali lova je lova i za imidž ne pita. Možete vi biti plemićka loza, od Karađorđevića, ali ako ste dužni Peru kladioničaru i zelenašu, vi ste njegov. Može da vam radi šta hoće: da vam zavrće ruku pred ženom i decom, u sopstvenom stanu, da vam tegli uši ko zecu u rođenoj kući… Ili gore – na sred ulice!

A opšte je mesto da ste dužni info stanu i da stan već odavno čeka da bude tuđi, jer ga majci ne možeš otplatiti pa da radiš deset poslova. Mada, kod nas ne postoji ni jedan koji se nudi. Samo oni koji se otimaju. Da, baš će tebi neko da nudi posao, kad si mator da počinješ karijeru, a mlad dovoljno da možeš da stekneš penziju. Pa kud će država posle? Da ti isplaćuje istu! ‘Ajde, nismo mali!

I tu opet dolazimo do zavrtanja ruke zbog duga, al’ kad država to radi, to malo više boli. ‘Oće i da pelcuje usput… kad već zavrću ruku u ramenu! A onda ti je bolje da si odmah dao i stan i novčanik! Možda bi preživeo. Ovakoo…?!

I sad zamislite Teslinog sunarodnika – bog da mu dušu prosti (obojici, ne pitaj kome) kad se nađe u nebranom grožđu tj u dužničkom ropstvu. Jednom nogom u EU, a drugom u domaćinskoj Srbiji, pa osta raskrečen. Dinar mu postao jedini bog, što je video od zapadnjaka, a kod kuće ostao ostareli ćale, po srpskim običajima. A ćale ko svi penzosi – 65 plus, pa plus očekuje da mu sin sad uzvrati što ga je podigao iz pelena i da ga ne smesti u starački dom… Ne da ga smesti kao u EU, nego da ga NE – smesti! Pa ti opstani tako raskrečen, Teslin nasledniče!

E, tu ti Tesla dođe do izražaja. A šta bi napaćeni Srbenda nego da izmisli “nevidljivog” i nepostojećeg?! Potom, logično – uvede MERE! Za šta Mere, to se ne pita- poslovna tajna! A Mereee – sve bolja od bolje: Te socijalna distanca, te nosi masku do obrva, te ne pevaj, ne rukuj se, ne slavi slavu, ne jedi, ne pij ( bar ne u društvu)… Rečju – postani novi soj – čovekolikog majmuna! I – ko da ti onda uzme dušu, tj naplati dug? Prvo treba da te prepozna, bato?! Jašta će kamerama i 5 G?! Aha! Koje su to budale uvezle, kad TO nema pojma ko je ispod maske? Aaa to je onaj deo EU koji veze sa Srbima nema, a ‘oće da ih keca. Eee, moje budale, o čemu li vi mislite? Da prevarite prevaranta? Pardon – pronalazača!

Pa ko bi se samo toga dosetio, nego Teslina bratija – pronalazači naši nasušni! E, šta ti je Srbin:

Sad lepo, niti ga ko viđa, a još manje tako maskiranog i bez glasa – prepoznaje. Ćaleta, TAKOĐE – lepo, spakuje u starački gde će ga pelcovati, jer on neće smeti da dolazi da ga obilazi i da ga “sačuva” (Aaaa na sve je Srbenda mislio). I, onda – ode ćale kod boga na ispovest. Poverioci mogu da duvaju sa sve predsednikom koji ima njemu da daje sto evra, a ne da traži da mu vraća dug… Zelenaši se o svom jadu zabavili i mirna bačka…

I ne mrzi pronalazača koji je sj.. Teslu uzduž i popreko po inovativnosti – da saleva stravu kod vračara i to da svi znaju! Ne prestaje da seje strah na okolinu, da drhti čak. Sve da bi bio ubedljiviji -zašto mora sve mere da poštuje. A i da s,e brate, ne dosete, pa da ga neko nešto – pita!

Teslin potomak nosi i skafander, čisto da pored ostalih blagodeti spreči i da mu zavrnu rukav, jer baš toliko lud nije da se pelcuje. Ako je lud, nije glup da smišlja takvu svetsku prevaru, a onda da ga ubiju, jer ga nisu prepoznali pa ga pelcovali… No no..

Nego, ne mislite valjda da je pronalazač razmišljao šta će sa narodom preplašenim na smrt, al’ koji neće da umre?!

Jašta je. Zato ja moram da im kažem:

Ko se stvarno plaši smrti – on, brate, nek’ ne umire. Bolje nego da se pelcuje.

Upbrix European Property - Sell without borders

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Instagram