Zašto treba nositi maske na otvorenom

Zašto treba nositi maske na otvorenom

Zašto treba nositi maske i na otvorenom (a u zatvorenom prostoru se podrazumeva)

Prvo da utvrdimo:

 kakve maske treba da nosimo i na otvorenom  i u zatvorenom?!

Treba da nosimo maske preko usta i preko nosa. Između zatvorenog i otvorenog nosimo ih kao portiklu, kao cvetić iza uva, igramo lastiša dok se obuvamo, čačkamo nos ili pljujemo po ulici…

Sad kakve maske: kakve ‘oćeš brate! Sašij sam, ili nek’ ti sašije – Đuro…

Idemo na glavno:

Zašto nositi maske na otvorenom (u zatvorenom nam je sve jasno – ono što sam ti pričala)

1. Zato što nas mrzi da se šminkamo, a nismo Kim Kardašijan da to i dokažemo.

2. Ako ste muško – zato što vas mrzi da se brijete, a niste Bred Pit da vam paperje dobro stoji.

3. Nositi masku na otvorenom i ako imamo astmu, da ne moramo da brinemo, jer nismo sami – neko će videti da se gušimo.

4. Ili, ako smo neurozni i dobijemo napad panike, jer mislimo da ne možemo da dišemo! Ista stvar kao gore napisano: takođe, neko će videti! A šta bi da smo sami kod kuće?! A vala možemo malo i da srknemo kad ne gleda komunalna ili svaka druga policija.

Al’ stvarno, kad ne gleda – vidi članak:

5. Maske nosimo na otvorenom i da nas ne prepozna komšijin zet koji nam je pozajmio pare. Budala! Ko danas još pozajmljuje pare?! Posle đavo kriv – ako ne nosiš masku!

6. Treba da nosimo maske na otvorenom, jer malo- malo pa snimimo selfi! A da ga ne bi policijska patrola obrisala, jer nemamo masku – kažem ti…

7. Masku nosimo na otvorenom (kao i u zatvorenom – znaš šta sam ti pričala) da se dete koje smo tek onomad dobili ne bi suviše naviklo na nas. Ozbiljno: jer mi danas jesmo – sutra nismo! Vidiš šta se radi. Bolje da dete shvati na vreme da od nas nema ništa. Ni ljubavi ni autoriteta. Koga bre da voli sa takom njuškom.

A tek da poštuje… I to je dobro jer – ima njega ko da voli i da šaketa! Naročito kad nas ne bude. A neće nas biti.

8. Masku nosimo na otvorenom da nas ne opeče sunce. Šta – niste znali da je to najnovija metoda protiv štetnog UV zračenja?! To je zaštitni faktor 5G! Pomaže i kod štetnih gasova iz zagađene okoline, vode i neba. Ili već kako se zove, al’ neki zaštitni faktor jeste. Više faktor nego zaštitni, al’ nema veze. I opet, jače deluje u zatvorenom (znaš šta sam ti pričala)!

9. Naročito se pokazalo dobro kad masku nosimo na otvorenom ako imamo 100 plus. Kilograma, nije da si mislio na godine?! Ako nas salo nije ugušilo, maska će sigurno! Sto posto – plus još dva posto za izlaznost! Nek se nađe.

Braćo i sestre – pomagajte! Treba mi još jedan razlog da namirim deseticu. Deset razloga što moramo da nosimo maske na otvorenom – to je tek nešto! Šapnite, nemoj da ostane krnjo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Instagram