Da li ste znali: Džejms Bond je Srbin

Da li ste znali: Džejms Bond je Srbin

Džejms Bond je Srbin! Au brate, 007 – Srbin!

Tako ja počnem da se okrećem u krevetu zamišljajući šta ću i kako ću ako sretnem Bonda na ulici… I tu, tu me nešto štrecnu, jer shvatih da uz gosn Bonda ide nešto još važnije za naše ulice od samog njegovog bivstvovanja – dozvola za ubijanje! Kad sam to shvatila, od spavanja tek ne bi ništa. Počeh da kunjam sa jednim otvorenim okom, da nosim nedozvoljena sredstva za samozaštitu – biber sprej ili bar lak za kosu, a boga mi sam se i upisala na kurs džiudžice.

Znam i ja za jadac. Nije život film. Čim je taj našao da živi ovde i to u sred svetske pandemije, tu nisu čista posla. Uostalom nije on tu od juče. I sad ‘ajde što je serijal pravljen po nekom Srbinu, ali taj je umro. Ovo sad je nešto mnogo opasnije. A i Bondovi na koje sam otkidala su omatorili ili pokojni.

Prvo sam imala blagu sumnju: Čuj Džejms Bond je Srbin! Ako je tako, gde živi? Gledala sam i osluškivala muške svih uzrasta. Na ulici, kafani, kafiću, autobusu ili busu i sve to naravno pre vanrednog stanja. Mislili ste da ćete da me uhvatite da sam kršila zabrane kojima mi se spašava život? I sad da me hapsite za moje zdravlje? Vrebali da mi – raspišete novčanu kaznu od 50.000. A ne, to zagledanje je bilo pre, a sada je ovaj zaključak plod dokonanja, viška vremena pa i – mašte. Možda?!

Elem – u nedostatku aplikacija za karakterni foto-šop, pogotovo uživo, ja videh ono što Srbin imade. Džejms Bond živi u Srbiji, totalno!

Jer, svako malo vidim – glavni frajer na instagramu! Jes’ da su to samo slike – fotošopirane… Al frajer je frajer! Opet, jeste da ste tu pobegli od matoraca, jer isti ne umeju da ga koriste kao fejs. A na fejsu vam j…kevu. Uzmu vas bez pitanja za prijatelja pa vam na zidu opletu sve ono što ovako niti smeju da vam kažu niti ih slušate. Ko još sluša govorancije pa još od matoraca!

Dakle, napišu vam na zidu da svi vaši fanovi vide : – Crko dabogda, kad ćeš da se ženiš?! Tvoji već imaju troje mojih unučića. Čekaš da otegnem papke pa da ti ulica vaspitava decu i još gore – da ti deca ne vide kosu. Izlazi iz te kladionice, iz tog smrada i ne troši moju penziju…

Ijaoo – to ti nije trebalo! Pa do juče ti je keva klikala na svako obaveštenje na internetu – yes, jer je to jedina reč iz engleskog koju je znala. A sada telali po istom kao da je ovce sa njim čuvala. Sa fejsom. E pa nećeš, nisu ni sinovi što su nekad bili, kad već keve – nisu.

Kud, bre, da te provali pred svitom da trošiš njenu penziju koju je zaradila u fabrici oružja glancajući metak na traci stojeći i to u tri smene. Pa još ima vise od 65 i zabranjeno joj je da se skida sa kompa, jer bi u protivnom poludela, atrofirala, a i ne bi mogla da naruči lekove preko interneta pošto fizički ne može, a ti ne dolaziš kući. Ili je ne posećuješ ako ne živiš sa njom, ali svakako ne dolaziš kući.

Pa da te provali, sine majčin, da te cigare što držiš na stolu kao znak razpoznavanja da si muško, da si baja, pun k’o brod nisi dobio na kladži nego joj uzimaš iz šteka. Nabo si kutiji sa zrnima kafe koju samo ona melje, jer je navikla. I to kada zalutaš tuda obično oko prvog kad leže – znaš već šta.

Pa kud da te provali da nisi faca, jer nosiš privezak za ključeve koji se ne vidi od svežnja ključeva za koje govoriš da su od stanova i nekoliko auta koji su ti sad na popravci uglavnom, a onaj jedan koji navodno nije, kriješ i ne voziš, jer bi izazivao ljubomoru. Niko takav u gradu nema. Ono nemaš ga ni ti al’ priznajem da lepo zvuči. Bigaje, zamisli prostakuše iskrene – ona bi i to rekla.

I kako bi ti onda bio glavni moron koga svi pitaju za kladioničarsku prognozu i kome bi onda dolazili da se jadaju i pljuju – Pu, izd’o me Liverpul i puk’o sam dva soma…? Pa kome bi se onda podsmevao ispod obrva, jer te nije poslušao, oglušio se o reč jednog bosa (ne bosog )? Ti si mu lepo ispisao prognozu na toalet papiru dok si trknuo u vc da ne dangubiš, jer si disciplinovan, tačan, vreme ti je novac?!

Kome bi prodavao specijalne efekte sa tom kajlom oko vrata koju si poneo od preko kada si bio na privremenom radu – znaš o čemu pričam?! I džaba bi ti bilo što tu adidas trenerku stežeš kaišem da ti se ne vidi pivska stomačina od sedenja i od pivčuge brate, šta da ti kažem! Uostalom ako ti majka ima 65 plus – nisi ni ti mladunac, pile!

I tako ti na instagramu kačiš bruka fotke sa mnogo brzim naočarima koje su takođe deo aksesoara koje si doneo od preko, čak ih i prodaješ. Doduše, sad ne možeš da se hvališ da su italijanske, jer bi ti ih odmah konfiskovali i poslali i tebe i njih na test. Ne boj se, nije test inteligencije. Mada kakav si vispren ti bi i to prošao, kao i detektor laži, uostalom.

I tako ja čitala fejs, razgledala slike na instagramu, pročitam po koji člančić u online novinama, kad vidim :

https://www.danas.rs/drustvo/mihajlovic-vise-od-400-dece-ostalo-bez-majke-u-prethodnih-10-godina/

I vidim ovo :

https://www.womenngo.org.rs/vesti/1588-saopstenje-za-javnost-zaustavimo-pandemiju-nasilja-u-porodici

I onda sam saznala – čista matematika! Džejms Bond je Srbin! Ne što 007 živi u Srbiji, nego – oni žive u množini!

 I svi imaju pored specijalnih efekata, dimnih bombi, obožavanje žena počevši od majke, napumpanog ega kao Donald Tramp – i ono što ni Doni nema! I to uz češkanje iza uveta, tapšanje po ramenu slepo obožavanje. Ne smem da kažem naglas, ali postaviću pitanje. Ako mogu ministri iz vlade da iznose utiske kao da su politički analitičari, mogu i ja koja sam pronašla rupu na saksiji, da se pravim blesava i da postavljam pitanja umesto da dajem odgovore.

Dakle:

1. Zašto tek saznajemo da je Džejms Bond Srbin?!

2. Ko u Srbiji ima dozvolu za ubijanje, za lov i kada je lovostaj?

3. Ko bez problema i samo zbog bolesnog ega, poteže sve vrste naoružanja lakog i teškog i to na slabijeg i nenaoružanog?

4. Koga u Srbiji aboliraju iako je krimos, neznabožac, siledžija i antihrist, izjavama – muško je muško, neću valjda da se udam za devojčicu?

5. Koga u Srbiji uče da “ko se bije taj se voli”, a da to ima podrazumevano značenje – bez se, jer niko tu ne bije sam sebe, niti je tuča ravnopravna – nego prelazna!

6. Ko u Srbiji posle decenija američkih serija uvede turske ? Kome u Srbiji odgovara da u 21. veku gleda turske serije iz 18. veka? Kome treba da u eri supersoničnih telefona i interneta, na njima gleda kako tipu kome orah iz ruke ne bi uzela prosečna srpkinja, kako mu hanuma pere noge dok mu druga ladi muuu jer ih ima?! Ali samo toliko, ne metaforično!

7. Kome policajac kaže kada prijavi nasilje nad sobom: – Ne prenemaži se tuj, on je tebe prvi prijavijo? Tužilac, neću da grešim dušu bude mnoogo bolji – ne gura j gde ne treba. Zato je pitanje isto – kome Javni Tužilac drži stranu? Džems Bondu ili Bondovoj devojci? Da sam muško – ja bih znala al’ pošto nisam, ne umem da prepoznam ni ko jeste.

Molim odgovor. Ja jesam pronašla dugo skrivanu tajnu da li je 007 stvaran i da ga kod nas ima kao pleve, al odgovor na pomenuta pitanja – nemam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Instagram