Deset stvari zbog kojih žena mora imati advokata da bi se razvela

Deset stvari zbog kojih žena mora imati advokata da bi se razvela

Žena koja drži do sebe, mora imati dobrog advokata da bi se razvela

A zašto? Zato:

  1. Da bi vas demoralisao: Ako ste čuli legendu da vas advokati nagovaraju na suđenje i obećavaju vam brda i planine da biste ih angažovali, žalim slučaj.

To su stari udžbenici koji više ne važe. Ovi novi kažu da vas vaš advokat ubeđuje da vi sigurno  gubite spor i da posle 30 godina braka nemate ništa od stečene imovine vam, jer je takav zakon. To što vi ne znate šta stoji iza toga (politički i svaki drugi dogovor – taljenje sa suprotnom stranom, jer je on – vaš muškarac uvek kakvo- takvo muuu u vašoj zajednici (jer je muško pobogu) pa bi svi imali koristi, osim vas naravno –  ako ON dobije slučaj (?!). Ili se bar slučaj oduži u nedogled. Do tada ćete vi umreti, a deca otići u – tri… I super – pojeo vuk magarca! Ali vi tu niste čak ni magarac, niti je vuk samo jedan. Radi se o savremenoj bajci o mnoštvu vukova i samo jednoj Crvenkapi. A šumara nigde.

2. Da bi bio arogantniji skot od vašeg bivšeg:

Ne, tu aroganciju za vaše pare niste videli ni od svog bahatog muža! Lepo vam je govorio isto ovo što i sada vaš advokat – lako je razvesti se, al’ šta ćeš posle, glupačo i ludo?! Vi mu niste verovali, ali ni tada niste imale ovako razrogačene oči i otvorena usta kao riba na suvom. Trebalo je da znate da je svet napolju surov i da je vaš omraženi muž mala maca prema ovome što vas pri razvodu čeka. Elem, vaš advokat vam se unosi u facu dok vam govori da ste izgubljen slučaj. Dobro, unosio se i onaj. Širi noge i vuče kaiš od pantalona uvis dok vam govori da ga morate slušati, skakati i u vatru i u vodu ako mislite da vas zastupa. A ne zastupa vas nego sebe, vašeg muža i sudiju naravno. Svi tu imaju lep ćar – osim vas sa otvorenim ustima i razrogačenim očima.

3. Da bi vam zamutio i ono malo zdrave pameti posle izjave vašeg muža da će vas na sudu pod obavezno – proglasiti ludom i uzeti vam decu. Vašem izabraniku su ipak trebale godine za to. Vašem advokatu – sekund. Kako vas je video na vratima zgužvanu i bogobojažljivu kako mu se obraćate sa vi i ubeđujete ga da „vas uzme“, jer ga je preporučio zajednički poznanik, znao je. Znao je da ste podobni za ludaru, staratelja i izolaciju.

4. Da bi vikao na vas u hodniku suda,

jer niste dovoljno dobro u sudnici sprovodili njegov plan! Ko si pobogu ti ženo i ja sa tobom, da njemu – svom advokatu govoriš šta će da priča u sudnici koja mu je druga kuća?! I to pred sudijom ženskog pola, koja mu se uvlači i on njoj iz raznih razloga. Ona njemu, jer je muško, a možda je i poslanik tj advokat- političar koji ju je i postavio. Misliš li da on može bilo gde da se duva tako kao u sudnici? Neće valjda pred svojom ženom kojom se i oženio jer joj ćaća ima advokatsku kancelariju i gde se ženidbom uvalio. Misliš da će taj dozvoliti da joj da povod za razvod? E jesi šou, majke mi. I preozbiljno shvataš to – tvoj advokat. To može samo njegova žena da tvrdi.

5. Da bi vas zajedno sa – ženskim sudijom ismejavao. Zašto sa ženskim sudijom – jer muških skoro da i nema! Rade nešto mnogo profitabilnije, npr otišli su u advokate. A ko bi vas kao ženu bolje, perverznije, perfidnije, ismejavao nego – drugo žensko? Koji sudija bi tako jadno, udvorički flertovao, kidao se od udvorištva muškom advokatu, nego ženski sudija?!

To da možda uzmete ženskog advokata, ne bih baš preporučila. Tu biste tek zavezali. Koja će žena – sudija da pusti ženskog advokata da joj bude uprema se? Zato će pred muškim da se uvija i krevelji vadeći iz malog mozga sve neuspele pokušaje flertovanja dok je još bila – žensko. I dok je još mislila da će se neko na to upecati!

6. Da bi vam pretio da ako još jednom ne uradite šta vam on kaže, a to je npr da skačete sa mosta u reku koja protiče kroz vaš grad, da će vas – ostaviti. I da će to boleti malo više nego kad vas je sa decom ostavio vaš bivši muž!

 I da bi vas ućutkao ! Na samo mig vašeg oka da i vi želite nešto da kažete, da vam podvikne sa podignutim prstom : – Ćut!

Ako nije mogao onaj vaš da vas ućutka, vala ovaj, takođe vaš, hoće sigurno!

7. Da bi vas razveo brzopotezno  tj brzopleto – jer tako mora po zakonu, ne naglašavajući razlog razvoda, tj da vas je bivši zlostavljao fizički, psihički, ekonomski, moralno…  ( izvolite pročitati moj članak pod nazivom Džejms Bond živi u Srbiji da biste saznali koliko žena je ubijeno u porodičnom nasilju u zadnej vreme).

 Elem, sve to da biste se vi  samo pri pokušaju (kukala vam majka) da podelite svooju bračnu imovinu, uvalili u – bezdan. Iz tog bezdana izlaza – nema. Kad biste samo znali – ne biste ni počinjali, ili biste bar razmislili o drugim solucijama. Npr da se bezbolno otarasite muža i najvrednije društvene ćelije – odlaskom na Aljasku, ili još bolje – na Mars!

8. Da bi vam podelu imovine ogadio toliko da i sama pomisao na to vas dovodi na onaj most sa koga kad- tad i morate da se bacite, jer ste se drznuli da njemu, svome mužu – tražite deo njegove imovine .

( Da li ste znali u kom procentu se nekretnine kod nas vode na ženino ime? Jedna četvrtina žena ima u posedu neku nepokretnost; Na selu, jedna trinaestina žena  je vlasnik seoskog gazdinstva;)

 Pročitajte o ženskoj veseloj stvarnosti u Srbiji u članku na adresi:

 http://www.politika.rs/sr/clanak/408412/Drustvo/Novi-propis-o-katastru-brine-i-o-imovinskim-pravima-supruga)

Tu ćete pored ostalog saznati i kolika je laž i obmana tvrdnja naših zakonodavaca da je bračna i vanbračna zajednica izjednačena!

 I tu dolazi advokat da vam otvori oči, jer ni vi kao udati pa razvedeni, ne prolazite mnogo bolje:

 –  Ama ženo, mogla si ti biti i sto godina u braku, a ne četrdeset, ti si raz-ve-de-na i nemaš pravo na njegovu penziju!

– A zašto mi niste rekli poštovani zastupniče, da sam prilikom razvoda mogla da tražim izdržavanje, jer sam u vreme razvoda ostala bez posla?! Radila sam u firmi koja se vodi na muževljevo ime… I sada bih posle njegove smrti imala pravo po zakonu – na njegovu penziju…?! – To vesela vi ili ja npr pitamo pošto nam je onomad posle deset godina suđenja o bračnoj tečevini muž potegao pa umro, ne završivši svoj posao – da pokopa nas! Neko bi rekao – karma je čudo, ali ja baš i ne znam…

– E sad mi je puk’o film… – graknuće vaš advokat isprovociran vašom smelošću i argumentacijom.

– Neću te više zastupati – vrisnu kao nečastivi sa zakrvavljenim očima vaš pravni zastupnik.. .

Pa vi vidite sad gde ćete, jer vas više niko neće zastupati. Malo li je što ste bili neposlušna žena svome čoveku…

Sa vašim životom je gotovo. Zbogom pameti, pravo da vam kažem imali-nemali advokata.

9. Advokat  služi i da ti sudija ni pod razno ne dozvoli da zastupaš sama sebe

imala- nemala pare, tj pola miliona dinara ( za početak) za tužbe, žalbe podneske, takse i naravno –  svog advokata! A kad izgubiš spor ( zar može drugačije posle svega) još toliko za suprotstavljenog advokata, jer si izgubila spor, a ko gubi  plaća i dotičnog!

Zaboga, pa ti si htela da se razvedeš Iz čistog mira. E, sad trpi. Nije džabe naš zakonodavac povisio takse na sudske sporove do neslućenih granica, nego da bi ti – zaboravila na razvod. A ako ga pokreneš, sama si kriva. Plati, pa klati!

10. Da vas sigurno uvali u novi problem – sa vašom decom

FOR SUNDAY POSTCRIPT ((ROYALTY FREE)) GETTY IMAGES CAPTION : Angry Little Girl, With Red Hair, in Whimsical World

koja će pod obavezno posle svih vaših muka da im obezbedite život bez tuče, svađa, podarivši im svoj život na dlanu – na kraju vas – majku svoju, mrzeti mnogo žešće nego oca – nasilnika. I koja će se, samo ako dovoljno dugo poživite obrušiti na vas sa strašću  hijena i drugih strvinara i dokrajčiti vas.

Kako kaže jedna moja  starija komšinica: – Kada te muž napravi budalom, onda će i svi ostali.

Tako da će i vaša deca gledajući kako vas je tretirao njihov otac koga su tada prezirali, vrlo brzo preuzeti njegov tretman prema vama. A još kada spaze da vas i vaš advokat rezili sa praga već, to je onda pečat na vašu dijagnozu: vi ste obična ludača!

Eto, pa nemojte uzeti advokata kada rešite da se razvedete!

Nemoj posle da bude da nisam kazala.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
Instagram